Security Operations Center viert 10-jarig jubileum

Op 26 en 27 juni vierde het Security Operations Center (SOC) zijn 10-jarig jubileum. Het SOC is verantwoordelijk voor het beschermen van rijksorganisaties tegen cyberdreigingen. Het 10-jarig jubileum geldt als belangrijke mijlpaal en benadrukt het belang van cybersecurity.

Op 26 juni vond een speciale familiedag plaats. Medewerkers van het SOC lieten aan familieleden zien wat hun werk inhoudt en hoe de werkplek eruitziet. Een dag later, op 27 juni, was een borrel op de Koningskade. Collega’s van SSC-ICT, SOC-leden van andere ministeries en het Rijks ISAC (Information Sharing and Analysis Centre) toastten op het 10-jarig jubileum. Mark van Uffelen (manager SOC), gaf een presentatie aan de 160 aanwezigen. Hij blikte terug op 10 jaar SOC, met de uitdagingen en de groei van het team.

Meer over SOC

In 2014 werd het SOC opgericht. Het team monitort, detecteert, analyseert en reageert op cyberdreigingen en -incidenten. Het SOC bewaakt als centraal punt de IT-infrastructuur, netwerken, systemen en gegevens, met als doel potentiële beveiligingsproblemen snel te identificeren en erop te reageren om de impact te minimaliseren. SSC-ICT is trots op de bijdrage van het SOC aan de digitale veiligheid van de Rijksoverheid!