SSC-ICT wint gouden prokkel 2024

Samen met ProDemos en Stichting Philadelphia heeft SSC-ICT op vrijdag 27 september de ‘gouden prokkel 2024’ gewonnen in de categorie Beleid en overheid. Zij ontvingen de prijs voor hun gezamenlijke inzet bij ‘prokkelactiviteiten’ rond het thema ‘de Verkiezingstelefoon’.

Vergroot afbeelding De winnaars met de gouden prokkel, een trofee in de vorm van een bal.
Het winnende team v.l.n.r.: Judith Witte (SSC-ICT), Sietse Wijker (SSC-ICT), Jan van der Pol ('prokkelaar', ‘s Heeren Loo), Miriam Velthuizen (SSC-ICT), Maaike de Zeeuw (Reinaerde), Anne Valkering (ProDemos), Fred Verhoeks (SSC-ICT)

De gouden prokkels zijn prijzen voor de mooiste initiatieven waarbij ontmoetingen hebben plaatsgevonden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Bezoek aan SSC-ICT Servicedesk

In april van dit jaar kwam een groepje 'prokkelaars' (mensen met een verstandelijke beperking) op werkbezoek bij de Servicedesk van SSC-ICT. Tijdens een speciaal voor hen opgesteld programma leerden zij meer over het werken op een call center.

Eerder had het groepje prokkelaars al de verkiezingstelefoon bemand om vragen over de verkiezingen – gesteld door mensen met een verstandelijke beperking – te beantwoorden. Na de verkiezingen werd nog een terugkomstbijeenkomst georganiseerd bij Stichting Philadelphia.

Waardering van de jury

De jury prees het gezamenlijke initiatief van SSC-ICT, ProDemos en Stichting Philadelphia rond het thema ‘de Verkiezingstelefoon’ als ‘een waardevolle ontmoeting van meerdere partijen. Het is origineel met een verrassende invalshoek. Ook de jury vindt het belangrijk dat mensen met een beperking zich meer bezig kunnen houden en bezig kunnen zijn met politiek. De meerdaagse opzet, waarin veel energie en tijd zit, wordt gewaardeerd. Het is een mooie intensieve samenwerking rondom een maatschappelijk relevant thema.’

De winnaars van de overige categorieën staan vermeld op de website van stichting Prokkel.